Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου,  με κλιμάκιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Λακωνίας αποτελούμενο από τον συντονιστή της ΟΜ Ελαφονήσου Χάρη Λιάρο και το μέλος της ΝΕ Περικλή Λαμπρινό συναντηθήκαμε με την δήμαρχο Ελαφονήσου κα. Έφη Λιάρου, τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Αρώνη και συζητήσαμε για θέματα που αφορούν τον Δήμο Ελαφονήσου, τα νομικά και διοικητικά προβλήματα και τις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου το επόμενο διάστημα. 

Στη συνέχεια, συζητήσαμε με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μέντη, επικεφαλή της παράταξης της αντιπολίτευσης και μέλη της παράταξης. Ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους του νησιού καθώς και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Ελαφονήσου κ. Νίκο Αρώνη και τον Γραμματέα του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελαφονήσου κ. Κώστα Λιάρο. 

Ακούσαμε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς από την έντονη τουριστική πίεση και την έλλειψη επαρκών υποδομών, την ακρίβεια που σαρώνει όλα τα μέτωπα, την εισβολή του λαγοκέφαλου και του λεοντόψαρου και τις ζημιές στα δίκτυα από τα κητώδη. 

 Στη συνέχεια αναλύσαμε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις προτάσεις για την αλιεία. Συζητήσαμε για τους 6 άξονες προτεραιότητας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ. 

 Η ήπια τουριστική κατεύθυνση της Ελαφονήσου, περιοχή με ιδιαίτερο χαρακτήρα, φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κληρονομιά  και η αξιοποίηση των τοπικών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών με την διεύρυνση των δραστηριοτήτων στον Αλιευτικό τουρισμό (το νομικό πλαίσιο έχει δημιουργηθεί ήδη από τον Νοέμβριο του 2018 με τον νόμο 4582), τον καταδυτικό τουρισμό, τον αρχαιολογικό τουρισμό, σε ένα πλαίσιο κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμο είναι αυτό που χρειάζεται η Ελαφόνησος.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?