Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, χαιρετίζω την έκθεση Food EXPO, την πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών της χώρας μας.

Η προηγούμενη έκθεση έγινε το 2019, όταν είχα την τιμή να πραγματοποιήσω τα εγκαίνια ως Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η φετινή έκθεση γίνεται μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε τα δεδομένα.

Το κόστος παραγωγής, ενέργειας και πρώτων υλών στην πρωτογενή παραγωγή και στις επιχειρήσεις είναι τεράστιο.

Ολόκληρη η Ευρώπη απειλείται από επισιτιστική κρίση. Και μέσα σε όλα αυτά ή πανδημία επιμένει.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις επένδυσαν συστηματικά στην παραγωγή, την εξωστρέφεια, την έρευνα και την καινοτομία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το 2018, να έχουμε ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών το οποίο καταρρίφθηκε το 2019, δείχνοντας ότι δεν είναι συγκυριακό.

Συνεπώς είναι μονόδρομος η επένδυση στην ποιότητα, τη φήμη των ελληνικών προϊόντων και τη διαφοροποίηση που αποδεικνύεται από τα πολλά ΠΟΠ, ΠΓΕ & ΕΠΙΠ προϊόντα.

Αυτές τις δύσκολες εποχές οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη από την Πολιτεία. Χρειάζονται πρόσβαση στη χρηματοδότηση, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες και ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά.

Εκ μέρους του προέδρου Αλέξη Τσίπρα εύχομαι σε όλους υγεία, καλή επιτυχία στην έκθεση, κουράγιο και δύναμη γιατί θα χρειαστεί σε όλους.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?