Στ. Αραχωβίτης: “Mηδενική προετοιμασία και απευθείας αναθέσεις μπροστά στη νέα ΚΑΠ”

Χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική αλλά και με πιθανές σκοπιμότητες για την εξυπηρέτηση, τη συντήρηση και τη λειτουργία του ΟΣΔΕ, πορεύεται η Κυβέρνηση-Πρωταθλήτρια στις απευθείας
αναθέσεις, οι οποίες εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια έχουν γίνει απαράβατος κανόνας.


Η Κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί επιδεικτικά απροετοίμαστο τον διοικητικό μηχανισμό για τη νέα ΚΑΠ αλλά και το πληροφοριακό σύστημα, που υποτίθεται ότι σε λιγότερο από δύο μήνες θα πρέπει να είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τις αιτήσεις των αγροτών. Μετά δε και την τελευταία ματαίωση μεγάλου τμήματος του ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, μοιάζει προμελετημένο ένα νέο «σερί» απευθείας αναθέσεων, ένα απαράδεκτο “σπάσιμο” του πληροφοριακού συστήματος (ΟΣΔΕ) που θα υποστηρίζει τη συντήρηση αλλά και δυστυχώς τις νέες αιτήσεις.


Με το “σπάσιμο” των αντικειμένων που οι απευθείας αναθέσεις απαιτούν, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα παραδώσει εν τέλει την εξυπηρέτηση των αιτήσεων για τη νέα ΚΑΠ σε ένα συνονθύλευμα από κατακερματισμένα αποσπασματικά υπο-συστήματα που είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορούν να συνδέονται, να συνεργάζονται αλλά κυρίως να είναι αποτελεσματικά, δίκαια
και διαφανή στην εξυπηρέτηση των πολύπλοκων νέων αναγκών.


Το “ραντεβού στα τυφλά” των παραγωγών με τη νέα ΚΑΠ είναι πια γεγονός, θα πάρει όμως εκρηκτικές διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς σε τι κατάσταση θα είναι το πληροφοριακό σύστημα που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις τους.


Οι επιπτώσεις των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης της ΝΔ στη διασφάλιση των ενισχύσεων των παραγωγών και του δημοσίου απέναντι σε νέους καταλογισμούς και πρόστιμα είναι το αντικείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε στις 9 Φεβρουαρίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?