Στ. Αραχωβίτης: “Απελπιστική η κατάσταση των παραγωγών εσπεριδοειδών στην Λακωνία – Υποστελέχωση στον ΕΛΓΑ”

Η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών είναι βασική για το εισόδημα μεγάλου αριθμού αγροτών, ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και Μονεμβασίας. Η χρονιά που διανύουμε αποδεικνύεται καταστροφική για τα εσπεριδοειδή της χώρας, από πολλές απόψεις. Η αρχή έγινε με τις
εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες του χειμώνα 2020 – 2021. Στη συνέχεια, οι παγετοί της άνοιξης δημιούργησαν καταστάσεις στρες στην καλλιέργεια, μειώνοντας την παραγωγή του 2021.


Η Κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ εξακολουθούν να εμπαίζουν τους παραγωγούς με μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της πολλαπλής καταστροφής που έχει υποστεί η καλλιέργεια εσπεριδοειδών. Την ώρα που οι άσχημες καιρικές συνθήκες πλήττουν το εισόδημα των παραγωγών εσπεριδοειδών, η Κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ συνεχίζουν τη διαρκή αποδυνάμωση και αποστελέχωση του ΕΛΓΑ από έμπειρους γεωπόνους εκτιμητές.

Εδώ και ενάμιση χρόνο επίσης, καθυστερεί τις μελέτες των επιτροπών του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου ΑΑ&Τ για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πρωτογενή τομέα.


Τα ζητήματα αυτά αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, 7 Ιουλίου, οβουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης.


Ο παραγωγικός κόσμος της Λακωνίας δεν μπορεί να περιμένει άλλο, πότε οι καθ΄ όλα “άριστοι” της Κυβέρνησης θα ενδιαφερθούν για τις ανάγκες, το εισόδημα και την απελπιστική κατάσταση που βιώνει. Η τοπική οικονομία και η ύπαιθρος δεν αντέχουν κι άλλα πλήγματα και τα περιθώρια
αναμονής για λύσεις προς όφελός τους εξαντλήθηκαν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?