Στον Alpha 989:  Η τιμή των προϊόντων που μετακυλίεται στον καταναλωτή είναι προσαυξημένη πολλές φορές έως και 50-60%.  Επίσης, υπάρχει ζήτημα με την επάρκεια αγαθών για το επόμενο διάστημα. Οι αυξήσεις στα είδη διατροφής που αποτυπώνονται σε έναν πληθωρισμό διψήφιο για αρκετούς μήνες πλέον, σημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταποκριθεί πια στις αγοραστικές του ανάγκες.

Εν ολίγοις, και ο αγρότης πιέζεται και δε μπορεί να παράξει με τις αυξήσεις σε πετρέλαιο, ζωοτροφές, άρδευση και μεταποίηση και ο καταναλωτής πληρώνει πολύ ακριβά τα προϊόντα στο ράφι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Α.Σ Νάξου που δε βρίσκει γάλα από τους ντόπιους παραγωγούς για να καλύψει τις παραγγελίες του σε γραβιέρα.

Η επιστροφή του Ε.Φ.Κ στο αγροτικό πετρέλαιο είναι ένα βασικό μέτρο που δεν έχει υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Από την άλλη πρέπει να τονώσουμε την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή, ώστε να πάψει αυτή η συμπίεση που υφίσταται από παντού. Φοβάμαι ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει την αλληλουχία και τη σύνδεση όσων συμβαίνουν στην κοινωνία. Το να επιδοτούμε την ακρίβεια, τις 5 μεγάλες εταιρίες ενέργειας δεν είναι η λύση. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη βάση του, που δεν είναι άλλη από τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?