Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη και κλιμακίου της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα

Επίσκεψη στο ιερό των Αμυκλών και στον μνημειακό θρόνο του Απόλλωνα πραγματοποίησε την Τρίτη, 2 Αυγούστου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης με κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του κόμματος.


Στις εργασίες που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρα ξενάγησε το κλιμάκιο ο καθηγητής Αρχαιολογίας – Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ. Σταύρος Βλίζος, ο οποίος συνεχίζει το έργο του αείμνηστου Αγγέλου Δεληβοριά.


“Η επίσκεψη στο χώρο και η παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Όμως ειδικά εφέτος είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τους καθηγητές και την ερευνητική ομάδα του γερμανικού Πανεπιστημίου Μίνστερ, το οποίο πραγματοποιούσε γεωφυσικές έρευνες με τρεις διαφορετικές μεθόδους. Ο κ. Βλίζος μάς ξενάγησε στις νέες απαλλοτριωμένες εκτάσεις του αρχαιολογικού χώρου, μάς σύστησε με την ερευνητική ομάδα, τους καθηγητές και τους φοιτητές, και μάς ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα” σχολίασε ο βουλευτής.

Παράλληλα, το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τις εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.
Από το εύρος και το τη σπουδαιότητα των λειψάνων αποδεικνύεται το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα της αρχαϊκής εποχής. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάδειξη του Ιερού των Αμυκλών και την απόδοσή του στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?