Με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ηλείας και τους συντρόφους βουλευτές και αναπληρωτές τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη, Χαρά Καφαντάρη και Διονύση Καλαματιανό, επισκεφτήκαμε τα Κρέστενα μετά την πρόσφατη πυρκαγιά σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Ξεκινήσαμε με την επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλικάκιο Κρεστένων. Ενημερωθήκαμε από τους κ. Σμαρνάκη και κ. Δρακόπουλο για την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή και συζητήσαμε με το προσωπικό της Πυροσβεστικής τις βαθύτερες αιτίες που προκαλούν περισσότερες και μεγαλύτερες πυρκαγιές, για την πρόληψη αλλά και την καταστολή τους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με τον Δήμαρχο κ. Μπαλιούκο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημητρουλόπουλο και αυτοδιοικητικούς.

Η εγκατάλειψη της υπαίθρου, όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία της απογραφής, η αύξηση του κόστους παραγωγής στη γεωργία και η έλλειψη εργατών γης λόγω της ιδεοληψίας της κυβέρνησης της ΝΔ δημιουργούν ένα εύφλεκτο υπόβαθρο για την έναρξη και την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Για να αναστραφεί αυτή η τάση χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός που να περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους, κοινωνικές και οικονομικές και να δίνει ξανά προοπτική στους ανθρώπους της υπαίθρου.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?