Συνέντευξη στο περιοδικό “Γεωργία και Κτηνοτροφία”

Η θωράκιση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, η βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ, η ταχύτητα στις πληρωμές, η αξιοπιστία στις εκτιμήσεις, ο εξορθολογισμός των ασφαλίστρων, απαιτούν ριζική αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη που ξεκινήσαμε το 2019 και έκτοτε “πάγωσε”.

Πρέπει να ανασχεδιάσουμε την φιλοσοφία της νέας ΚΑΠ με γνώμονα την επάρκεια ειδών διατροφής, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής βέβαια. Οι ανάγκες της Ευρώπης αλλάζουν, όπως αλλάζουν και τα δεδομένα στην παραγωγή (λιπάσματα, ζωοτροφές, αγροεφόδια).

Είναι η ώρα να ξανασυζητήσουμε την ΚΑΠ υπό το πρίσμα της επισιτιστικής κρίσης και της διαφαινόμενης ύφεσης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα πρέπει να μπει άμεσα ξανά στο τραπέζι.

Μολονότι οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχουν παγκόσμια διάσταση, είναι οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ που οδηγούν σε άμεσο κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης.

Η αλλαγή τριών υπουργών Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ δείχνει ανάγλυφα την απουσία αγροτικής πολιτικής συνολικά.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?