Στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής για τη Γεωργία & την Αγροτική Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια για την ΚΑΠ :

H ευρωπαϊκή γεωργία αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες κρίσεις: την κλιματική, εξαιτίας των ραγδαίων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και την υγειονομική λόγω της πανδημίας του Covid19.

Τα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια, μολονότι δίνουν μεγάλη ευελιξία στα κράτη-μέλη να διαμορφώσουν το καθένα ξεχωριστά τη γραμμή αντιμετώπισης στις προκλήσεις αυτές, περιέχουν έναν σοβαρό κίνδυνο: την αυξημένη αιρεσιμότητα που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια επιδοτήσεων.

Η προθεσμία για την κατάθεσή τους μέχρι τέλους του χρόνου δεν είναι επαρκής και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει μια μεγαλύτερη χρονική ευελιξία, ώστε να ενσωματωθούν τυχόν προσομοιώσεις ή αλλαγές προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικά. Θέλουμε τα χρήματα των επιδοτήσεων να πιάσουν πραγματικά τόπο και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας μας και της κάθε χώρας.

Tο βίντεο της τοποθέτησης εδώ:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?