ο άνοιγμα της Βουλής καθυστέρησε υπερβολικά κι αυτό μάς προβληματίζει έντονα, γιατί δεν ξέρουμε αν αυτόν τον χρόνο τον αξιοποίησε η Κυβέρνηση της ΝΔ για καταστροφή ή παραποίηση στοιχείων του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση θεωρεί ότι υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων που αγγίζει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ. Και δεν μιλάμε ούτε μόνο για τον κ. Ανδρουλάκη, ούτε μόνο για τον κ. Κουκάκη, αλλά για περισσότερα πρόσωπα. Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει πράγματα που δεν έχει ξαναζήσει μετά τη Μεταπολίτευση, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το έτερο σκάνδαλο παρακολουθήσεων του πατρός Μητσοτάκη με τον κ. Μαυρίκη. Αυτό που συμβαίνει σήμερα αγγίζει την “καρδιά” της Δημοκρατίας και η χώρα μας διασύρεται διεθνώς μέσω δημοσιευμάτων από μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης τη δεδομένη στιγμή είναι να παραιτηθεί και να πάμε ομαλά σε εκλογές και σε μία επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση.

Αντί να μπει ένα φρένο στην αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, ενσωματώθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής μέσα στην τιμή της kW για να μη φαίνεται και ουδέποτε μπήκε φορολογικό χέρι στα ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιριών ενέργειας.

Δε θα δουν όλοι οι Έλληνες τις μειώσεις που περιμένουν γιατί δεν είναι για όλους, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από Σεπτέμβρη οδηγούνται στα όρια του λουκέτου.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έφερε την απολιγνιτοποίηση 8 χρόνια νωρίτερα, ενώ άλλες χώρες της ΕΕ την “έστειλαν” στο μέλλον. Αυτό πληρώνουμε σήμερα, μαζί με την έλλειψη προστασίας της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έναντι των ΑΠΕ που ήταν τότε ακριβές. Αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ακολουθήσει αυτές τις πολιτικές, σήμερα δε θα πληρώναμε την ακριβότερη ενέργεια σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός ζει πλέον με επιδοτήσεις και επιδόματα. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη!

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?