Από τα χειροκροτήματα στην αποστελέχωση στη Δημόσια Υγεία Συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Λακωνίας στις 22 Οκτωβρίου

Συνάντηση με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κα Ε. Παπαγεωργίου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας κ. Π. Γεωργαντά και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Γ. Κουλουβάκο είχε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος
Αραχωβίτης συνοδεία του υπεύθυνου της Ομάδας Υγείας και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του κόμματος Π. Φραγκή και των μελών της Ν.Ε Διον. Θωμά και Περ. Λαμπρινού.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, με βασικότερο την ξαφνική αποστελέχωση από τη θέση σε αναστολή των υγειονομικών, από αρχές Σεπτέμβρη. Δεκάδες υγειονομικοί βρέθηκαν εκτός εργασίας τόσο στη Ν.Μ Σπάρτης, όσο και των Μολάων. Η αποδυνάμωση των δομών Υγείας μέσω της κυβερνητικής πολιτικής των αναστολών μόνο στους ανεμβολίαστους
υγειονομικούς, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας, αποστερώντας κρίσιμες ειδικότητες και οδηγώντας ορισμένους από τους εναπομείναντες υγειονομικούς, λόγω του φόρτου εργασίας, να σκέφτονται να παραιτηθούν. Ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία, με σκοπό την υπονόμευση του δημόσιου
χαρακτήρα τους.


Στη συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, έγινε ενημέρωση για τις ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και για την προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού να υποστηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Τέθηκαν οι δυσκολίες στη διαχείριση των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, η προετοιμασία για το νέο πανδημικό κύμα και η στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πορεία των ενεργειών σχετικά με τη δημιουργία του νέου κτηριακού νοσοκομειακού συγκροτήματος στη Σπάρτη σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που ξεκίνησε σε άριστη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άνοιξη του 2019.


Ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη στήριξη του Νοσοκομείου Λακωνίας, τόνισε: “Δεν υπήρξε η προετοιμασία που έπρεπε αλλά ούτε αξιοποίησε η κυβέρνηση το χρονικό περιθώριο, μετά από τόσους μήνες, να θωρακίσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με περισσότερες ΜΕΘ, με αύξηση χρηματοδότησης και με ένα σοβαρό σχέδιο, το οποίο να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας”.

Τέλος υπογράμμισε, ότι ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συμβάλλει από την πλευρά του σε κάθε ενέργεια στήριξης των Νοσηλευτικών Μονάδων Σπάρτης και Μολάων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά θα συνεχίζει να ασκεί αυστηρή κριτική για τα κυβερνητικά λάθη και παραλείψεις.


Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας από την πλευρά του δήλωσε: “Η αξία της δημόσιας περίθαλψης είναι ανεκτίμητη. Nα μη μείνουμε μόνο στο χειροκρότημα. Η μόνη λύση, έστω και την ύστατη στιγμή, είναι η αναστολή εφαρμογής του τιμωρητικού μέτρου, η εκτόνωση της κρίσης και η έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία του ΕΣΥ για τις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας”.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?