Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης στη Σπάρτη και παρόντες ήταν η πρόεδρος της Ένωσης Παν. Παπαγιαννοπούλου, ο αντιπρόεδρος Ν. Νταλιάνης, ο γ.γραμματέας Β. Μουγιακάκος, τα μέλη Ν. Μπλέτας και Σπ. Καρούνης, το μέλος της ελεγκτικής επιτροπής Παν. Καρυτσιώτης καθώς και ο συνεργάτης του κ. Αραχωβίτη Περ. Λαμπρινός.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν πολλά από τα ζητήματα και τα προβλήματα του κλάδου, όπως την εφαρμογή των my data η οποία από το 2023 θα πρέπει να γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ζητώντας την παράταση του και την εφαρμογή του όταν το σύστημα θα είναι πραγματικά έτοιμο και τη μη επιβολή προστίμων, την εφαρμογή του «ΕΡΓΑΝΗ 2» και της ψηφιακής κάρτας εργασίας, τη νέα πλατφόρμα για την επιδότηση των αγροτικών λιπασμάτων, το μεγάλο όγκο εργασίας εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πλατφορμών που «ανοίγουν« συνεχώς καθώς και για το γεγονός ότι η εργασία αυτή δεν πληρώνεται, για την πίεση που δέχονται εξαιτίας της πίεσης των καταληκτικών ημερομηνιών, για τη θεσμοθέτηση άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας (ή εγκυμοσύνης στην περίπτωση γυναικών) με ταυτόχρονη παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών των πελατών αυτών των λογιστών και τη μη επιβολή προστίμων, το γεγονός ότι δεν πρέπει να φορολογούνται οι επιδοτήσεις/αποζημιώσεις έκτακτου χαρακτήρα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ΕΦΚΑ καθώς δεν υπάρχει άμεση διασύνδεση του Κ.Ε.Α.Ο. με τον ΕΦΚΑ και για την πληθώρα ζητημάτων που καλούνται να διαχειριστούν, για το γεγονός πως υπάρχει μια στόχευση να δοθεί η δουλειά στις μεγάλες εταιρείες και να κλείσουν τα μικρά γραφεία.

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα των λογιστών και παραδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων τους, αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργούνται από την πληθώρα δύσχρηστων επιμέρους πλατφορμών και ανέφερε ότι είναι απαραίτητα δυο πράγματα για τη διευκόλυνση της εργασίας των λογιστών:

☑️η μεγαλύτερη διαφάνεια και

☑️η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας με σκοπό την απλοποίηση και όχι την αποποίηση των ευθυνών.

Τέλος ο βουλευτής, αφού πρώτα ανέφερε ότι χαίρεται πολύ που το νέο Συμβούλιο διακατέχεται από πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας και συλλογικότητας ζήτησε να ενημερώνεται άμεσα για οποιοδήποτε θέμα του κλάδου ώστε να συμβάλλει κι αυτός στην επίλυση και διευθέτησή τους.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?