Διήμερη επίσκεψη στο νομό Ευρυτανίας με κλιμάκιο της ΝΕ Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η επίσκεψη στο νομό Ευρυτανίας ξεκίνησε με την εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας ‘ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ’.

Αυτή η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Ευρυτανία και σε όλη την Ελλάδα, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ελληνική κοινωνία έχει πληρώσει ακριβά τις τρεις κρίσεις των τελευταίων ετών: την υγειονομική, την κρίση ακρίβειας και την περιβαλλοντική κρίση, στις οποίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε.

Στη συνέχεια, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με εκπροσώπους , εργαζόμενους και επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα σε Καρπενήσι, Μεγάλο Χωριό, Γαύρο, Άγιο Νικόλαο, Μυρίκη, Κερασοχώρι, Παλαιοκατούνα, Βαλαώρα. Επίσης, επισκεφτήκαμε κτηνοτροφικές, μελισσοκομικές, ιχθυοτροφικές μονάδες και συνεργατικά σχήματα της περιοχής.

Πολλά, μεγάλα και κοινά τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα από την έλλειψη υποδομών, από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους στην παραγωγή, από την ακρίβεια στις ζωοτροφές, στην ενέργεια και στα καύσιμα, στην χρηματοδότηση και την ρευστότητα. Εμφανής η αδυναμία των ανθρώπων της υπαίθρου να καλλιεργήσουν και να ζήσουν στον τόπο τους.

Συζητήσαμε τα προβλήματα του Αγροτικού Κόσμου της Ευρυτανίας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι συνέπειες από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, όπως και την πολιτική που θα εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση καθώς τίθεται θέμα επιβίωσης.

Παραβρεθήκαμε και στην Ορκωμοσία του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος. ΤΟ 2019, κατά την περίοδο κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα αναβαθμίστηκε σε ΑΕΙ και εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πολλά

συγχαρητήρια στους νέους πλέον επιστήμονες για τον αγώνα που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια ώστε να φτάσουν στην απόκτηση του πτυχίου τους καθώς και στην προσπάθεια των καθηγητών που επιτελούν ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο αλλά και των γονέων, που στηρίζουν διαρκώς τα παιδιά τους σ’ αυτή την προσπάθεια.

Οι αγρότες, οι φοιτητές, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η Κοινωνία εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην κυβέρνηση που θα κληθεί να σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μετά από τις επόμενες εκλογές, οι οποίες είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?