Μετά την Ξάνθη και την Καβάλα, η περιοδεία συνεχίστηκε στη Δράμα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του νομού Θεόφιλος Ξανθόπουλος και στελέχη της Ν.Ε.

Συναντηθήκαμε και συνομιλήσαμε με αγρότες στα χωριά Φωτολίβος και Νικοτσάρας.

Αφού ακούσαμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φέρνουν τους ίδιους στα όρια της επιβίωσης και την πατρίδα μας στα όρια της επισιτιστικής κρίσης, παρουσιάσαμε μία δέσμη άμεσων μέτρων ανακούφισης και τις δεσμεύσεις της μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον αγροτικό κόσμο (αγροτικό πετρέλαιο, ενεργειακές κοινότητες, κίνητρα για τους συνεταιρισμούς/ομάδες παραγωγών, εργάτες γης κ.λ.π).

Ενδιάμεσα επισκεφθήκαμε την ΕΑΣ Δράμας όπου ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση από τον πρόεδρό της κ. Γ. Κεσκίνογλου και το στέλεχος της ΕΑΣ κ. Γ. Σωτηρέλη.

Τέθηκε ειδικά το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΕΑΣ.

Παρουσιάσαμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το συγκεκριμένο θέμα (διαγραφή τόκων και πανωτοκίων, μακροχρόνιες δόσεις για το εναπομείναν κεφάλαιο). Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Τέλος, ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της αλλαντοποιΐας “ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ” και ενημερωθήκαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου κόστους λειτουργίας.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?