Η έννοια του υπερτουρισμού, η νέα αυτή πραγματικότητα που καταγράφεται σε ορισμένους προορισμούς, απασχόλησε ξεχωριστό κύκλο συζήτησης του Olympia Forum II.

Η έννοια του υπερτουρισμού, η νέα αυτή πραγματικότητα που καταγράφεται σε ορισμένους προορισμούς, απασχόλησε ξεχωριστό κύκλο συζήτησης του Olympia Forum II, καθώς δημοφιλείς προορισμοί αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο αυτό το πρόβλημα.

Ο βουλευτής Λακωνίας και πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Ο κ. Αραχωβίτης, τόνισε ότι σαν χώρα θα πρέπει να διαμορφώσουμε το μοντέλο έτσι ώστε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερσυγκέντρωση τουρισμού σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα άρα και η αδυναμία παροχής των υπηρεσιών προς τους τουρίστες και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ανάπτυξη όλο το χρόνο. Όπως είπε “ο στόχος της διεύρυνσης του τουριστικού μοντέλου μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους” και αναφέρθηκε στον νόμο για το θεματικό τουρισμό που βάλε τις βάσεις τουρισμό υπαίθρου, τον αγροτουρισμό  και τον τουρισμό γαστρονομίας και άλλες μορφές.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Λακωνία όπου εκτός από το μοντέλο ήλιος- θάλασσα που υπηρετεί περισσότερο η Μάνη με τις καθαρές παραλίες και τις θάλασσες μαζί με τον Μυστρά και τη Σπάρτη- Μονεμβασιά, υπάρχουν κι άλλες περιοχές όπως ο Ταΰγετος, χωριά χαρακτηριστικά που με τη βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναδεικνύεται η γαστρονομία, δείγμα για το πώς θα μπορούσε ο τουρισμός να συνδεθεί με την γαστρονομία και της αγροτοδιατροφή.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?