Στην εκπομπή “Η Πελοπόννησος Σήμερα”:

Η σημερινή Κυβέρνηση, ήδη από το 2020 όταν έγιναν εμφανείς οι επιπτώσεις της πανδημίας στην πρωτογενή παραγωγή, δεν προστάτευσε την Κορινθιακή σταφίδα.

Από τότε λέγαμε, ότι το κράτος οφείλει να λειτουργήσει ως αγοραστής ύστατης καταφυγής, ν’ απορροφήσει κάποιες ποσότητες, ώστε να μη δημιουργηθούν υψηλά αποθέματα που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση της τιμής για τον παραγωγό και στο δίκτυο εμπορίας κατ’ επέκτασιν.

Μία άλλη λύση θα ήταν να χορηγήσει τις αδιάθετες ποσότητες σταφίδας ως ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Ουκρανίας που υποφέρει.

Εμείς καταθέσαμε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς το νέο Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης, τον τρίτο κατά σειρά. Η αλλαγή, για τρίτη φορά, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα, δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε όραμα, οδηγώντας σε απαξίωση τη σταφίδα, που στον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου δεν υπήρχε καν στις συνδεδεμένες.

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό τιμολόγιο, για τον τρέχοντα μήνα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους παραγωγούς, δηλαδή μόλις αρχίσει το πότισμα και υπάρχει πραγματική κατανάλωση, οι λογαριασμοί που θα έρθουν θα περιλαμβάνουν 100% τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τι θα απογίνουν αρδευόμενες δυναμικές καλλιέργειες, όπως τα εσπεριδοειδή, τα κηπευτικά, τα θερμοκήπια κλπ που έχουν μεγάλες ανάγκες σε νερό;

Καλή Σαρακοστή με Υγεία και Ειρήνη!

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?