Η ΑΥΓΗ παρουσιάζει συνοπτικά τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε 14 κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητας

Η τετραετία Μητσοτάκη αφήνει βαθιές πληγές στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας από το σύστημα Μητσοτάκη έγινε σαφές ότι η διακυβέρνηση της Ν.Δ. θα αποτελέσει εφιάλτη για τους πολλούς, όνειρο και ευκαιρία για τους λίγους.

Την περίοδο 2019-2023 η Ελλάδα όχι μόνο δεν έγινε μια «κανονική ευρωπαϊκή χώρα», αλλά, αντιθέτως, προσέγγισε σε θέματα δημοκρατίας, ελευθερίας των ΜΜΕ, ανισοτήτων, Δικαιοσύνης και σεβασμού στους θεσμούς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ουγγαρία.

Στην πανδημία η Ελλάδα κατέγραψε τραγικά αποτελέσματα ως προς τους θανάτους, ενώ στα πεδία της οικονομίας, της φορολογίας, των μισθών και της διαχείρισης της ακρίβειας απέχει κατά πολύ από τους μέσους όρους των κρατών-μελών της Ε.Ε., την ώρα που η ψαλίδα των ανισοτήτων μεγαλώνει διαρκώς.

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρουσιάσει ένα ψευδές success story με ψεύτικα στοιχεία, παραμορφωτικούς καθρέφτες και επικοινωνιακές επιχειρήσεις εξωραϊσμού προκαλεί την ίδια την πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι, νέοι.

Η ΑΥΓΗ παρουσιάζει συνοπτικά τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε 14 κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητας.

Η Δημοκρατία υπό διολίσθηση, η Ελευθερία του Τύπου υπό απειλή

Πρώτη σε κρούσματα κορωνοϊού, δεύτερη σε θανάτους

Αύξηση δημόσιου χρέους κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ

Αύξηση ιδιωτικού χρέους κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ

Μείωση μισθών και αγοραστικής δύναμης

Μαύρα ρεκόρ στο κόστος ενέργειας και στέγασης

Τα fake news Μητσοτάκη για τη μείωση της φορολογίας

Υπερκέρδη για τράπεζες και εταιρείες ενέργειας

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?