Στη Βουλή φέρνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα της οικονομικής ασφυξίας των αγροτών, καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό, τον οποίο καλεί να λάβει έστω και την τελευταία στιγμή συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα εξαπάτησης των αγροτών με την ανακοίνωση μέτρων ανεπαρκών και κατώτερων των περιστάσεων μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που πλήττει την πρωτογενή παραγωγή.

Μάλιστα, στηλιτεύει πως την ίδια στιγμή «η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να πραγματοποιήσει τη χειρότερη και αδιαφανέστερη πληρωμή άμεσων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που έχει γίνει στα χρονικά».

Κατόπιν τούτου, θέτει στον πρωθυπουργό τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών;

2. Σκοπεύει, έστω και τώρα, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους, όπως την επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες, καθώς και τη στοχευμένη επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος με στόχο την αντιστάθμιση του υπέρογκου κόστους της ρήτρας προσαρμογής;

Η Επίκαιρη Ερώτηση:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?