Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία ,η περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη (  τομεάρχη αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δήμο μας και στην Αρκαδία γενικότερα). Στην περιοδεία του κλιμακίου στην Βόρεια Κυνουρία ,συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής Αρκαδίας κ.Γ.Παπαηλίου, από την νομαρχιακή Αρκαδίας ο Χ. Στάικος και μέλη της Τ.Ο Β. Κυνουρίας.

Κατά την περιοδεία τους στον Δήμο μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ομάδας Παραγωγών Βρώσιμης Ελιάς Κυνουρίας (ΙΚΕ) στα Κούτρουφα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας και συζήτησαν με τα μέλη της  τοπικής οργάνωσης ,ακολούθησε συνέντευξη τύπου , έγιναν δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήματα.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του κλιμακίου στα Δολιανά, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και έγιναν οι παρακάτω επισημάνσεις.

Ότι το πλήγμα για τον κόσμο της παραγωγής, είναι το χειρότερο από τη μεταπολίτευση και με την εγχώρια παραγωγή να είναι ήδη επιβαρυμένη από την εκρηκτική αύξηση του κόστους του ρεύματος, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων.

Για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία ,που δεν έχουν ακόμα φανεί στη ζωή μας, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι επώδυνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκαν οι δυσκολίες στην καθημερινότητα των αγροτών, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα με :

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα & Συνολική επιστροφή του πετρελαίου για τους αγρότες.

Μείωση του ΦΠΑ για τα βασικά προϊόντα διατροφής.

Ενώ, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έχει δεσμευτεί για: την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη μεταποίηση και την αγροτική παραγωγή.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ astros-kynourianews.gr : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Κοιν.Σ.Επ “Promo kynouria”

Δηλώσεις κ.κ Γιώργου Παπαηλιού – Σταύρου Αραχωβίτη  & Σωτήρη Λάτση

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?