Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας

με θέμα “Οι έξι εθνικές προτεραιότητες” που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο στη Σπάρτη. Η συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες επικεντρώθηκε σε δύο κύκλους: το “μέλλον της Λακωνίας” και την “ακρίβεια”.

Εισαγωγικά τοποθετήθηκε ο συντονιστής της ΝΕ Παν. Κουμουνδούρος, ενώ μίλησαν ο Τομέαρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλ. Χαρίτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γ. Παναρίτης καθώς και οι: Ν. Μηνακάκης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λακωνίας, Π. Φλώρος, πρ. Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, Γ. Μπουραζάνης, πρ. Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και Σ. Ηλιόπουλος, πρ. ΟΕΒΕ Λακωνίας.

Στ. Αραχωβίτης: Την τελευταία τριετία η Λακωνία έμεινε ξανά πίσω. Δεν έγινε τίποτα το σημαντικό, θεμελιακό, αξιομνημόνευτο, μόνο διαχείριση. Η διακυβέρνηση της ΝΔ χτύπησε συνειδητά τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η επόμενη δημοκρατική Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γυρίσει τη χώρα σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά.

Αλ. Χαρίτσης: Δεν μπορεί η ΔΕΗ να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης To 75-80% των υπερ-κερδών που έχουν παραχθεί από τους παραγωγούς ενέργειας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν παρθεί από τη ΔΕΗ. Αντί δηλαδή η ΔΕΗ, όπως έγινε στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει τα τιμολόγια και επομένως να συμπαρασύρει προς τα κάτω ολόκληρη την αγορά, είναι αυτή που σέρνει το χορό της αισχροκέρδειας.

Εμείς μιλάμε ευθέως για την ανάγκη να ανακτήσει το Δημόσιο τον έλεγχο και την πλειοψηφία στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ. Είναι βασική μας προτεραιότητα μια αποφασιστική κρατική παρέμβαση για τη ρύθμιση της αγοράς ένεργειας, με πλαφόν 5%, έτσι ώστε να φορολογηθούν επιτέλους τα υπερ-κέρδη και να επιστρέψουν στην κοινωνία που τα έχει ανάγκη.

Γ. Παναρίτης: Η μονοδιάστατη ανάπτυξη του τριτογενή τομέα τα τελευταία 30 χρόνια, μετά ειδικά την πανδημία, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας πρέπει να αλλάξει. Η πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή είναι οι πυλώνες της επόμενης μέρας, πρέπει να δώσουμε στην παραγωγή και τη μεταποίηση μεγάλο βάρος. Να δοθούν κίνητρα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων ώστε να συμπαρασύρουν κι άλλες επιχειρήσεις.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?