Στ. Αραχωβίτης “Στα όρια των αντοχών τους οι Υγειονομικοί στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Λακωνίας”

Ούτε η τεράστια υγειονομική κρίση των τελευταίων δύο ετών, ούτε οι χιλιάδες θάνατοι συμπολιτών μας, ούτε οι συνεχείς αυξανόμενες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό φαίνεται να ευαισθητοποιούν το Υπουργείο Υγείας που συστηματικά κωφεύει στις διαμαρτυρίες των υγειονομικών σε όλη τη χώρα, και δη στην Περιφέρεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Λακωνίας.


Όλες οι δομές ΠΦΥ στο Νομό Λακωνίας -Κ.Υ. Βλαχιώτη, Σπάρτης, Νεάπολης, Καστορίου, Γυθείου και Αρεόπολης- βιώνουν εδώ και μήνες μία ασφυκτική κατάσταση λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού που υποχρεώνουν τους Υγειονομικούς να εξαντλούν δυνάμεις, καθώς προσπαθούν να καλύψουν ατελείωτες υπερωρίες και βάρδιες, να εξυπηρετήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τη διενέργεια δειγματοληψιών και τεστ για τον κορονοϊό, επιπλέον των καθημερινών καθηκόντων για γνωματεύσεις, συνταγογράφηση και έκτακτα περιστατικά.


To σοβαρό αυτό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στις δομές ΠΦΥ στη Λακωνία έφερε σήμερα με Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές ΠΦΥ του νομού, καθώς και την αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη της Π.Φ.Υ στη Λακωνία με τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?