Στ. Αραχωβίτης: “ΚΥΑ εθνικών λιπασμάτων: Άλλη μία ολιγωρία του Υπουργείου που κοστίζει ακριβά στους Έλληνες αγρότες” 

Αναιτιολόγητες και επιζήμιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ που θα ορίζει τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας των εθνικών λιπασμάτων – Ανόργανων Λιπασμάτων Ελληνικών Προδιαγραφών, γεγονός που καταγγέλεται και από τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), με επανειλημμένες οχλήσεις, παρεμβάσεις και επιστολές του.

Τη στιγμή μάλιστα που αυτή έχει ήδη προετοιμαστεί επαρκώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ, το Γενικό Χημείο του Κράτους και την ΤΕΓΕΛ, και δεδομένου ότι έχει παρέλθει πάνω από μισός χρόνος που όμορες και ανταγωνιστικές χώρες έχουν προβεί στη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την περαιτέρω καθυστέρηση στην έκδοσή της.

Το ζήτημα αυτό φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτ. Ανάπτυξης του κόμματος Στ. Αραχωβίτη ζητώντας συγκεκριμένη δέσμευση για το πότε ακριβώς θα εκδοθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ που θα δώσει ανάσα στους ήδη πολλαπλώς επιβαρυμένους Ελληνες αγρότες. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?