Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: “Η “Μητσοτακης ΑΕ” διαλύει τα μικρά ΚΥΔ αφήνοντας τους αγρότες έρμαια στα συμφέροντα”

Με μια Πρόσκληση της προηγούμενης βδομάδας, η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί, αλλάζοντας δραστικά την μέχρι τώρα διαδικασία πιστοποίησης, να επαναφέρει ένα ολιγοπωλειακό καθεστώς δίνοντας σε λίγους και εκλεκτούς το έργο της εξυπηρέτησης των αγροτών και των δηλώσεων ΟΣΔΕ.


Μια Κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να διασφαλίσει ακόμη ανάδοχο για τα πληροφοριακά συστήματα
και το έργο του ΟΣΔΕ, προχωρά στη νόθευση του ανταγωνισμού με μεθόδους που θυμίζουν μάλλον Βόρεια Κορέα, προκειμένου να εξυπηρετήσει και να παραδώσει ξανά το έργο αυτό σε λίγα συγκεκριμένα συμφέροντα.


Μια Κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρθηκε να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΚΥΔ, που δεν φρόντισε να αναβαθμίσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τους ουσιαστικούς ελέγχους της λειτουργίας τους από αυτόν, προβάλλει τώρα σαν δήθεν αυστηροποίηση των προϋποθέσεων την πρόθεσή της να εξαφανίσει την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων ΚΥΔ.


Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν μπορεί αυτήν τη κρίσιμη περίοδο να στηρίξει τον παραγωγικό κόσμο της χώρας και να διορθώσει τα λάθη και τις αστοχίες που έγιναν στις πληρωμές που έχουν βγάλει εκτός, χωρίς καμιά εξήγηση, χιλιάδες παραγωγούς αλλά πρόκειται τελικά για μια
Κυβέρνηση που φροντίζει να αυξήσει το κόστος των υπηρεσιών προς τον αγρότη, αφού αυτό θα
ελέγχεται από ένα ολιγοπώλιο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέλαβε ένα μονοπωλιακό καθεστώς στην υποδοχή των δηλώσεων των αγροτών με υψηλό κόστος και το απελευθέρωσε, δημιουργώντας προϋποθέσεις υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του παραγωγού. Έτσι, μειώθηκε το κόστος υποβολής της αίτησης, αναβαθμίστηκε η ποιότητα του έργου και προωθήθηκε η διαφάνεια στην απόδοση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων.

Με ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα ο Τομεάρχης Στ. Αραχωβίτης και η Αν. Τομεάρχης
Αγροτικής Ανάπτυξης Ολ. Τελιγιορίδου ζητάμε να εξηγηθεί στον αγροτικό κόσμο που ακριβώς
στοχεύουν με αυτή την πρόσκληση αν όχι στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?