Βουλευτές Πελοποννήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Νέοι Αγρότες: Να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Ένα από τα βασικά εργαλεία πολιτικής και χρηματοδότησης της παραμονής των νέων που έχει στα χέρια της η παρούσα Κυβέρνηση είναι αναντίρρητα το Μέτρο των Νέων Αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που προβλέπει τη χρηματοδότηση των νέων για να ασχοληθούν για πρώτη φορά με το αγροτικό επάγγελμα. Το Μέτρο αυτό δεν αποτελεί μόνον ένεση στην παρατηρούμενη μείωση του πληθυσμού σε περιοχές της Περιφέρειας, αλλά στοχεύει στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.


Τα οφέλη είναι προφανώς πολλά γιατί οι νέοι αγρότες είναι δεκτικοί στην πρόοδο και την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της τεχνολογίας. Μπορούν λοιπόν και πρέπει να αποτελέσουν το ανθρώπινο δυναμικό της υπαίθρου, που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας με ταχύτερους ρυθμούς και στην αγροτική ανάπτυξη με σύγχρονες μεθόδους και με την υιοθέτηση του αναγκαίου ψηφιακού μετασχηματισμού.


Αντί λοιπόν η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ να αξιοποιήσει στο έπακρο το πολύτιμο αυτό εργαλείο, βάζει συνεχώς εμπόδια και φείδεται πόρων. Με την ανάρτηση των σχετικών αποφάσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 27 Ιουλίου, δεν άφησε -μέσα στον Αύγουστο- και πολλά περιθώρια στους ενδιαφερόμενους να καλύψουν έγκαιρα και ορθά τις τυχόν εκκρεμότητες που προέκυψαν.


Και ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκε μεγάλη ζήτηση νέων για να ενταχθούν στο Μέτρο, με αποτέλεσμα η ελάχιστη βαθμολογία ένταξης να έχει διαμορφωθεί πολύ υψηλά, οι πολλοί προκύπτοντες επιλαχόντες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος αν η Κυβέρνηση δεν αυξήσει τους πόρους ώστε να καλυφθούν όλες οι παραδεκτές αιτήσεις.

Με ερώτηση που υπογράφεται από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Λακωνίας Στ. Αραχωβίτη, την Αν. Τομεάρχη Αγροτ. Ανάπτυξης Ολ. Τελιγιορίδου και όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου του κόμματος -Γ. Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας, Γ. Παπαηλιού, βουλευτή Αρκαδίας, Αλ. Χαρίτση, βουλευτή Μεσσηνίας και Γ. Ψυχογιό, βουλευτή
Κορίνθιας- ζητείται να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών για να ανακοπεί η πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τον μαρασμό και την αποεπένδυση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?