Στ. Αραχωβίτης: Απαράδεκτη η λειτουργική υποβάθμιση και απαξίωση των Σπηλαίων Δυρού

Μετά τις καταγγελίες του Συνδέσμου Προσωπικού Τουριστικών Σπηλαίων Δυρού, όπου περιγράφεται η υπολειτουργία του σημαντικού αξιοθέατου της Μάνης λόγω έλλεψης προσωπικού αλλά και η παραμέληση του περιβάλλοντος χώρου, και αφού πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τα μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και της Ο.M Ανατ. Μάνης, Άντα Σταματάκου (υπ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Γ. Δαουτάκος (συντονιστής Ο.Μ Ανατ. Μάνης), καθώς και Περ. Λαμπρινός και Φαν. Καναβάρος (μέλη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας) ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε σχετική Ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


– Οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου και των εγκαταστάσεων που εγκρίθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Η διαδρομή από τον χώρο στάθμευσης μέχρι την είσοδο των σπηλαίων, καλύπτεται με χώμα λόγω της αφαίρεσης του ασφαλτοτάπητα προς αντικατάσταση, το οποίο έχει διαβρωθεί από τις χειμερινές βροχές.


– Ο αριθμός των λεμβούχων λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και αποσπάσεων σε άλλες υπηρεσίες έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας. Πολλοί λεμβούχοι έχουν προβλήματα υγείας δουλεύοντας χρόνια και πολλές ώρες καθημερινά σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.


– Υπάρχουν λεμβούχοι ικανοί και με πολύχρονη εμπειρία οι οποίοι προσλαμβάνονται ως εποχικοί και μετά απολύονται, και μάλιστα μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας από εταιρίες διαχείρισης εργατικού δυναμικού και όχι απευθείας από την ΕΤΑΔ ΑΕ.


– Ακόμα δεν έχει γίνει πρόσκληση για πρόσληψη έστω εποχικών εργαζομένων, ενώ η τουριστική περίοδος για τη Μάνη ξεκινά ήδη από την 17 η Μαρτίου. Την περσινή περίοδο οι εποχικοί εργαζόμενοι προσλήφθηκαν τοn μήνα Αύγουστο!


– Ο χρόνος αναμονής τις ημέρες και τις ώρες αιχμής γίνεται υπερβολικά μεγάλος, ενώ πολλοί επισκέπτες δεν προλαβαίνουν να επιβιβαστούν μέχρι το πέρας του ωραρίου λειτουργίας, με
αποτέλεσμα την έντονη δυσφορία και την δυσφήμηση.


– Σε μικρή απόσταση από το εν λειτουργία Σπήλαιο της Γλυφάδας, υπάρχει το Σπήλαιο της
Αλεπότρυπας το οποίο είναι περιπατητικό. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα καταστεί επισκέψιμο αν
και πρόκειται για απαράμιλλης ομορφιάς σπήλαιο με φανερή την προϊστορική του κατοίκηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?