Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάνε σύγκλιση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για να φανούν οι λόγοι που «πάγωσε» η κατασκευή τριών νοσοκομείων

Τους λόγους που «ναυάγησε» η σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων του ΕΣΥ (Κομοτηνή, Παίδων Θεσσαλονίκης και Σπάρτη), ζητούν να μάθουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων αιτούνται την σύγκλιση της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

Την επιστολή συνυπογράφουν η Γρμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη της Επιτροπής καθώς και οι τοπικοί βουλευτές (Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Λακωνίας).

Οι βουλευτές τονίζουν πως έχει περάσει πολύς καιρός από το «ναυάγιο» της σύμβασης του Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εντός αυτού του διαστήματος εκτός από το το ίδιο το ΙΣΝ που με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε στην κοινή γνώμη και στους πολιτικούς αρχηγούς την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, «δεν υπήρξε καμία κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από εδώ και πέρα».

Επειδή οι τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας είναι σε μεγάλη αναστάτωση για την τύχη των νοσοκομείων και επειδή «η ολοκλήρωση της δωρεάς δεν είναι διωτική υπόθεση αλλά σοβαρό πολιτικό θέμα», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάνε σύγκλιση της Επιτροπής προκειμένου να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις και να υπάρξει ενημέρωση.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ΘΕΜΑ: Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Έχει περάσει αρκετό διάστημα από το «ναυάγιο» στην υλοποίηση της σύμβασης-δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με το Ελληνικό Δημόσιο, που αφορά την κατασκευή 3 νέων νοσοκομείων του ΕΣΥ (Κομοτηνής, Παίδων Θεσσαλονίκης, Σπάρτης). Στο διάστημα αυτό, εκτός από το ίδιο το ΙΣΝ που με ανακοίνωση του γνωστοποίησε στην κοινή γνώμη και στους πολιτικούς αρχηγούς την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν υπήρξε καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από δω και πέρα.

Επειδή οι τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας είναι σε μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια για την τύχη των νέων νοσοκομείων και επειδή η ματαίωση αυτών των έργων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά μείζον πολιτικό ζήτημα.

Αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη θεσμική ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το Υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για μια υπόθεση στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα.

Οι Βουλευτές, μέλη της Δ.Ε.

Κοινωνικών Υποθέσεων

και οι βουλευτές Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης, Λακωνίας και Ροδόπης,

της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γεροβασίλη Όλγα

Ξανθός Ανδρέας

Αυγέρη Δώρα

Βαρεμένος Γιώργος

Αβραμάκης Λευτέρης

Αμανατίδης Γιάννης

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαρδάκης Σωκράτης

Γιαννούλης Χρήστος

Ζουράρις Κώστας

Θραψανιώτης Μανόλης

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Μεϊκόπουλος Αλεξάνδρος

Μπακαδήμα Φωτεινή

Μπαλάφας Γιάννης

Μπάρκας Κώστας

Νοτοπούλου Κατερίνα

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Σκουρλέτης Πάνος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτου Τάκης

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?