Συγκίνηση έχει προκαλέσει από χθες η είδηση του θανάτου της Μυρσίνης Ζορμπά, μιας
σημαντικής προσωπικότητας της πολιτικής, των γραμμάτων και του πνεύματος.

Η Μυρσίνη Ζορμπά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο
Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού (2018-2019), μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2000 – 2004), διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (1995 – 1999), διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου και πρόεδρος του ΔΣ της οργάνωσης “Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (2004-2016).


Η Μυρσίνη Ζορμπά εργάστηκε με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα σε όλα τα υψηλά αξιώματα που υπηρέτησε. Μαζί το 2018 ξεκινήσαμε να υπηρετούμε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και από την πρώτη μέρα αναπτύξαμε στενή συνεργασία με σημαντικά οφέλη για τον πολιτισμό στο νομό Λακωνίας. Υπήρξε η Υπουργός που στους λίγους μήνες που υπηρέτησε τον πολιτισμό άφησε ένα ξεχωριστό στίγμα.


Ειδικότερα, για τον νομό μας, ήταν αυτή που υπέγραψε και ενέταξε στο ΠΔΕ έργα προϋπολογισμού 6 εκατ. Ευρώ (αρχαία γέφυρα Ξηροκαμπίου, βυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου Λογκανίκου, Ι. Ναός του Ελκόμενου Χριστού στη Μονεμβασιά, Ι. Ναός Αγίου Νικολάου στην Καλογωνιά Σπάρτη, νότιο επιθαλάσσιο τείχος Μονεμβάσιας και βελτίωση αρχαιολογικού χώρου Μυστρά).


Λίγο μετά το θάνατο της, αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα συγκινητικό κείμενο. Σ’ αυτή την πορεία προς την ανυπαρξία που περιγράφει στο συγκλονιστικό τελευταίο της σημείωμα η Μυρσίνη, εμείς, όπως δήλωσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σια Αναγνωστοπούλου, θα αντιτείνουμε την Ζώσα Μνήμη.


Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους της.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?