Με κλιμάκιο της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκεφτήκαμε το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Σπάρτη, το Κέντρο Υγείας(ΚΥ), την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), και την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

Οι δομές αυτές εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς και πολίτες ανά μήνα για θεραπεία, συνταγογράφηση, ιχνηλάτηση covid-19 και εμβολιασμούς. Η συνεισφορά τους στις σημερινές συνθήκες είναι πολύ σημαντική και λειτουργεί ανασχετικά της ροής προς το νοσοκομείο.Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι καταφέρνουν και ανταποκρίνονται ενώ είναι σοβαρά υποστελεχωμένες χάρη στο φιλότιμο και το ζήλο του προσωπικού τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης για την στελέχωση της ΤΟΜΥ καθυστερούν εδώ και ένα χρόνο περίπου ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι το προσωπικό της θα πληρωθεί για τον μήνα Νοέμβριο στο τέλος του έτους.

Το προσωπικό της ΚΟΜΥ δουλεύει εξαντλητικά σε οριακές συνθήκες εργασίας ενώ του ζητείται η διεύρυνση του ωραρίου χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση με προσωπικό.Επιβεβαιώνεται έτσι για μια φορά ακόμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υπονομεύει ουσιαστικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρά τις προτροπές του Π.Ο.Υ για στήριξη του και κόντρα στην σκληρή πραγματικότητα και την στοιχειώδη λογική.

Ευχαριστήσαμε το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τις φιλότιμες προσπάθειες τους και τονίσαμε ότι δεν υπήρξε η προετοιμασία που έπρεπε αλλά ούτε αξιοποίησε η κυβέρνηση το χρονικό περιθώριο μετά από τόσους μήνες να θωρακίσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με περισσότερες ΜΕΘ, με αύξηση χρηματοδότησης και με ένα σοβαρό σχέδιο, το οποίο να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σαν υπεύθυνη αντιπολίτευση καταθέτει διαρκώς προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες αλλά η κυβέρνηση ένοχα τις παραβλέπει.

Τέλος, υπογράμμισα ότι ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμβάλλω από την πλευρά μου σε κάθε στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά θα συνεχίσω να ασκώ αυστηρή κριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις.

Η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης των ενόχων και η άμεση προσφυγή στις κάλπες για να μιλήσει ο λαός.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?