Με υποδειγματική οργάνωση, ετοιμότητα και συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ Γυθείου την Τετάρτη 29 Μαρτίου, η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας “ΠΥΡΑΝΘΟΣ 2023”.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση συμβάντων όπως δασική πυρκαγιά, τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό δύο ατόμων, εκκένωση μεγάλου ξενοδοχείου και μεταφορά τραυματιών με σκάφος του Λιμενικού.

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη αποδείχθηκε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να είναι καλά στελεχωμένες, εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες, αν και ευχής έργο θα ήταν να βλέπουμε τέτοια σενάρια μόνο σε ασκήσεις κι όχι σε πραγματικές συνθήκες.

Συγχαρητήρια τους άνδρες και τις γυναίκες λειτουργούς των κρατικών φορέων που καλούνται να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Συγχαρητήρια στους εθελοντές των Πυροσβεστικών Σταθμών, του Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Διάσωσης που θυσιάζουν το χρόνο και την ασφάλειά τους για τους συνανθρώπους μας.

Συγχαρητήρια στους φοιτητές των σχολών της Λακωνίας που συμμετείχαν στην επιτυχία της άσκησης.

Συγχαρητήρια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τους υγειονομικούς καθώς και σε όλους τους φορείς για τη συνεισφορά τους.\

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?