Στ. Αραχωβίτης: «Αγανακτισμένοι μαθητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης για τις εξετάσεις και των τριών τάξεων του Λυκείου»

Την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης με θέμα:


«Εξετάσεις των τριών τάξεων του Λυκείου», κατέθεσε ως Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης, όπου περιγράφεται η δύσκολη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει γονεις και μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου, καθώς όχι μόνο έχουν να αντιμετωπίσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τους νέους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων, αλλά και την αυξημένη εξεταστέα ύλη, που στο μεγαλύτερο μέρος της διδάσκεται τυπικά και όχι ουσιαστικά.


Επιπλέον, οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης έχουν ν’ αντιμετωπίσουν φέτος τις προαγωγικές τους εξετάσεις, που με την Τράπεζα Θεμάτων μετατρέπονται επί της ουσίας σε άτυπες Πανελλαδικές.


Με την επιστολή επισημαίνεται η άμεση ανάγκη για αποσυμπίεση του ασφυκτικού αυτού πλαισίου που
αφορά στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά προφανώς και στα Λύκεια ολόκληρης της χώρας, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ακόμη σε ειδικές εκπαιδευτικές συνθήκες λόγω πανδημίας, με χιλιάδες κρούσματα
μαθητών και καθηγητών, με μεγάλες απουσίες, χάσιμο μαθημάτων και κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, την ίδια στιγμή που πολλές οικογένειες υποφέρουν από την ακρίβεια και την ανεργία και
δυσκολεύονται να στηρίξουν οικονομικά και ψυχολογικά τα παιδιά τους.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?