Στ. Αραχωβίτης: Κατάθεση Αναφοράς για την οικονομική στήριξη των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ευρώτα

Στήριξη, και μάλιστα όσο πιο άμεσα γίνεται, πρέπει να δοθεί στους παραγωγούς του Δήμου Ευρώτα που είδαν τις σοδειές του σε ελιές και εσπεριδοειδή να καταστρέφονται μετά τον παγετό που έπληξε την περασμένη άνοιξη και τη Λακωνία. Όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, παρατηρείται μείωση της παραγωγής στην ελιά καλαμών εώς και 80% αλλά και μείωση στην ποσότητα και την ποιότητα της ελαιοποιήσιμης ελιάς.

Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, επομένως πρέπει να συνταχθεί άμεσα ο φάκελος από τον ΕΛΓΑ, ώστε η περιοχή να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποζημίωσης για την ακαρπία των ελαιοδέντρων αλλά και για τις καταστροφές στα εσπεριδοειδή, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).


Όλα τα παραπάνω, τα οποία και αποτυπώθηκαν σε σχετικό ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα στις 25.10.2021, κατέθεσε με Αναφορά στη Βουλή σήμερα, 10 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης, ζητώντας τη συνδρομή των υπηρεσιών για την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων. Κάθε άλλη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις των παραγωγών έχουν αυξηθεί δραματικά αυτούς τους μήνες, θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και την οικονομία της περιοχής.


Σταύρος Αραχωβίτης

Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. |

Όροι Χρήσης & και Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

 

Log in with your credentials

Forgot your details?